Sogneudflugt til Vejlø

HAVEN · BYEN · VÆRKET

Thomas Venners sommerudflugt 2021
Onsdag 1. september. Afgang fra Sankt Thomas Kirke kl. 9.00

Årets sommerudflugt går til Sydsjælland! Præst Helle Poulsen har boet og arbejdet der en tredjedel af sit liv og viser nogle af de steder frem, hun holder af. Landskaberne, Vejlø sogn, Gavnø Slot, det gamle Næstved og Holmegaard glasværk.

VEJLØ KIRKE OG PRÆSTEGÅRDSHAVE
Menighedsrådsformand Bonnie Ludvigsen modtager os med kaffe i de gamle avlsbygninger, som i dag er sognegård. Vi skal se den skønne middelalderkirke med fine detaljer og præstegårdshaven med broer og kanaler og Danmarks tredje største platan.

HOTEL KIRSTINE
Frokosten nydes på Hotel Kirstine i Næstved, som ligger mellem to ekstraordinære kirker fra middelalderen og tæt ved byens havn. Det er et rigtig rart sted. Den lette anretning er inkluderet i turens pris. Drikkevarer er for egen regning.

HOLMEGAARD GLASVÆRK
Glasværket er et spændende sted. I 1835 hentedes bøhmiske glaskunstnere hertil, og der blev bygget en hel by til dem med et katolsk kapel til at holde gudstjeneste i. Værket har en frapperende og stor historie med fremstilling af både industriglas og kunstglas. Den får vi ved omvisningen. I dag er værket glasmuseum med en fin museumsshop, der også forhandler Kähler.

Hjemkomst ca. kl. 18. Menighedsplejens fond yder tilskud til sommerudflugten. Pris for deltagelse er 150 kr. inkl. kaffe, frokost, entré og omvisning. Betales kontant i bussen. Tilmelding senest tirsdag 24. august til præst Helle Poulsen på mail hpo@km.dk/mobil 30319627 eller kordegn Dorte Kvist dkv@km.dk/35371865.