Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert for bratch og cembalo

Dato
Torsdag d. 7. oktober 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Sted
Rolighedsvej 16, 1958 Frederiksberg C
Pris
Gratis

Release-koncert

J. S. Bach's tre sonater for viola da gamba og cembalo BWV 1027-1029

Marie Stockmarr Becker, bratsch

Ilaria Macedonio, cembalo 

Den dansk-italienske duo blev dannet i 2013, da de begge studerede tidlig musik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Siden da har de spillet sammen i mange forskellige sammenhænge både som duo og i større ensembler og givet adskillige koncerter I Danmark og  Italien.

I februar 2021 udgav de deres første album med J. S. Bach's tre sonater for viola da gamba og cembalo for Channel Classics Records. Duoen spiller på historiske instrumenter, og albummet blev indspillet i Garnisonskirken i samarbejde med tonemester Ragnheidur Jónsdóttir.

Om musikken

De tre sonater for viola da gamba og obligat cembalo BWV 1027-1029 hører til blandt Bach's kammermusikalske mesterværker. Da det eneste overleverede originale nodemateriale af værkerne er manuskriptet af Sonate BWV 1027, kan sonaternes præcise kompositionsdato ikke fastslås med sikkerhed. Flere forskellige forskere er dog kommet frem til at værkerne højst sandsynligt blev komponeret i Leipzig i slutningen af 1730'erne eller i begyndelsen af 1740'erne.

Sonate BWV 1027 findes også i en version for to traversføjter og basso continuo under nummeret BWV 1039. Sonate BWV 1028 indeholder en andante (3. sats), der minder om arien med obligat violin ”Erbarme dich, mein Gott” fra Matthæus passionen. Alle tre sonater er komponeret i stærk polyfon stil som lægger sig tæt op af triosonaterne.